Ammattina kirjailija

Ammattina kirjailija: Selja Ahava

Ystäväkirjassamme tavattava Selja Ahava on julkaissut neljä romaania, ja hänen teoksiaan on käännetty yli 20 kielelle. Miten teokset konkreettisesti syntyvät, ja mitä kieli ja kirjoittaminen merkitsevät kirjailijalle?

Ammattina kirjailija: Matti Remes

Ystäväkirjassamme tavattava Matti Remes on julkaissut yksitoista Hankoon sijoittuvaa rikosromaania. Miten teokset konkreettisesti syntyvät ja mikä teoksista on hänelle henkilökohtaisesti merkittävin?

Ammattina kirjailija: Marko Annala

Ystäväkirjassamme tavattava Marko Annala on julkaissut kolme romaania. Mikä on parasta kirjailijan ammatissa? Mikä teoksista on hänelle henkilökohtaisesti merkittävin?

Ammattina kirjailija: Maaria Päivinen

Maaria Päivinen on julkaissut runokoelman, viisi romaania sekä kaksi lastenkirjaa suomalais-islantilais-italialaisena yhteistyönä. Mitä kieli ja kirjoittaminen hänelle merkitsevät? Mitkä teokset ovat hänelle elämän rakkaimpia?

Ammattina kirjailija: Heli Laaksonen

Ystäväkirjassamme tavattavan Heli Laaksosen tuotantoon kuuluu mm. runokokoelmia, näytelmiä ja kolumneja, kaikkineen yli 20 teosta. Miten kokenut esiintyjä valmistautuu keikkapäivään? Miten kulunut pandemia-aika on vaikuttanut kirjailijan ammattiin?

Ammattina kirjailija: Esa Mäkijärvi

Ystäväkirjassamme tavattavan Esa Mäkijärven tuotantoon kuuluu niin runokokoelmia kuin romaaneja. Kuinka Mäkijärvestä tuli kirjailija, ja mitä neuvoja hän antaisi kirjailijan ammatista haaveileville?

Ammattina kirjailija: Jukka-Pekka Palviainen

Ystäväkirjassamme tavattava Jukka-Pekka Palviainen on julkaissut teoksia niin lapsille, nuorille kuin aikuisille, kaikkiaan yli 20 teosta. Kuinka Palviaisesta tuli kirjailija ja mitä neuvoja hän antaisi kirjailijan ammatista haaveileville?

Ammattina kirjailija: Ritva Kokkola

Ystäväkirjassamme tavattavan Ritva Kokkolan tuotantoon kuuluu niin aikuisten romaaneja, lasten- ja nuortenkirjoja kuin novelli- ja runokokoelmia. Miten teokset konkreettisesti syntyvät ja mikä on parasta kirjailijan ammatissa?

Ammattina kirjailija: Juha Siro

Ystäväkirjassamme tavattava Juha Siro on julkaissut viisi runokokoelmaa, aforismikokoelman ja kuusi romaania. Millainen oli Siron tie kirjailijaksi, ja mitä kieli ja kirjoittaminen hänelle merkitsevät?

Ammattina kirjailija: Katri Rauanjoki

Ystäväkirjassamme tavattava Katri Rauanjoki on kirjoittanut kolme romaania. Mikä on parasta kirjailijan ammatissa, ja mitä neuvoja hän antaisi kirjailijan ammatista haaveileville?

Ammattina kirjailija: Risto Kormilainen

Ystäväkirjassamme tavattavan Risto Kormilaisen laaja tuotanto pitää sisällään niin runotta, proosaa kuin esseekokoelmia. Miten teokset syntyvät ja miltä kieli merkitsee kirjailijalle?

Ammattina kirjailija: Anu Holopainen

Ystäväkirjassamme tavattavan Anu Holopaisen tuotantoon kuuluu sekä teoksia lapsille ja nuorille, erityisesti fantasia- ja tieteisromaaneja, että romaaneja aikuisille. Mikä on parasta kirjailijan ammatissa?