Hyvää juhannusta!

Toimistomme on suljettu 25.–27.6. Olemme tavoitettavissa normaalisti jälleen maanantaina 28.6. klo 9–15. Toivotamme jäsenillemme ja kaikille kirjallisuuden ystäville valoisaa keskikesän juhlaa!

Kirjailijaliitto jakoi apurahoina 200 000 euroa

Suomen Kirjailijaliiton kirjallinen lautakunta on päättänyt toukokuussa haettavana olleiden Kirjailijaliiton työskentelyapurahojen ja nimikkoapurahojen jaosta. Apurahoja myönnettiin kaunokirjalliseen työskentelyyn yhteensä 200 000 euroa. Apurahan sai 69 kirjailijaa.

KIDE jakoi kevään 2021 apurahat

Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDEn valtuuskunta on käsitellyt vuoden 2021 ensimmäisen hakukierroksen kohdeapurahahakemukset. Kohdeapurahoina jaettiin yhteensä 44 489 euroa, apuraha myönnettiin 52 hakijalle.

Kirjailija-lehti on nyt hiilineutraali

Kirjailija-lehti on vuoden alusta päästökompensoitu julkaisu! Lehden painaa PunaMusta, joka tarjoaa ensimmäisenä suomalaisena painotalona mahdollisuuden hiilineutraaliin painatukseen.

Haemme lakimiesharjoittelijaa

Etsimme oikeustieteen opiskelijaa täydentämään joukkoamme lakimiehemme osa-aikaisen opintovapaan ajaksi. Kiinnostavatko tekijänoikeudet ja sopimukset sinua, innostutko edunvalvonnasta?

Johtokunta 2021

Kirjailijaliiton johtokunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa tammikuun lopulla. Kokouksessa valittiin johtokunnan edustajat liiton työryhmiin ja toimielimiin.

Tammikuun 2021 apurahoja

Ajankohtaisia apurahahakuja: tammikuussa haettavana ovat muun muassa Taiken kirjastoapurahat, Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahastojen apurahat, Pohjoismaisen kulttuurirahaston apurahat sekä apurahat selkokirjallisuuden tuottamiseen.

Toimisto palvelee etäyhteyksin

Kirjailijaliiton toimiston henkilökunta on palannut tällä viikolla työn äärelle. Olemme tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse normaaliin tapaan ma–pe klo 9–15.