Lukuvinkkejä Kaunon päivään!

Kirjarikasta ja mielikuvituksellista Kaunon päivää! Koostimme lukuvinkeiksi listan teoksista, jotka ovat rakkaimpia ja elämän tärkeimpiä kirjailijoille itselleen. Vinkit on poimittu Ammattina kirjailija -artikkelisarjan haastatteluista.

Aleksis Kiven hautamuistomerkki kuntoon liiton aloitteesta

Tuusulassa sijaitseva Aleksis Kiven hautamuistomerkki on kunnostettu kuluneen syksyn aikana Kirjailijaliiton ja Tuusulan seurakunnan yhteistyönä. Aloite kunnostukseen tuli Kirjailijaliitolta, joka myös vastaa kunnostuksen kustannuksista. Kiven kuolemasta tulee ensi vuonna 150 vuotta.

Syysloma on Lukuloma – jokainen on lukija

Syysloma on lukuloma! Kirja-alan järjestöjen yhteiskampanja kannustaa perheitä viettämään koulujen syyslomaa kirjojen parissa ja matkustamaan teosten siivin. Tänä vuonna kampanjan slogan on ”Jokainen on lukija!”.

Kirjailijaliitto Turun Kirjamessuilla 2021

Kaivatut kirjamessut saapuvat välivuoden jälkeen Turkuun taas lokakuussa! Suomen vanhin kirjallisuuden messutapahtuma tarjoaa 1.–3.10. satoja esiintyjiä ja ohjelmanumeroita. Suomen Kirjailijaliitto on vahvasti mukana messuilla.

Elo-syyskuun 2021 apurahoja

Kokosimme yhteen elo-syyskuun apurahoja. Kirjailijoiden haettavana ovat muun muassa Alfred Kordelinin säätiön ja Koneen Säätiön apurahat sekä Suomen Kulttuurirahaston ja Taiken liikkuvuusapurahat.

Toimistomme palvelee ma–pe klo 9–15

Hyvää elokuuta! Toimistomme palvelee jälleen, olemme tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse normaaliin tapaan ma–pe klo 9–15. Tapaamisista toimistollamme kannattaa sopia aina etukäteen.

Hyvää juhannusta!

Toimistomme on suljettu 25.–27.6. Olemme tavoitettavissa normaalisti jälleen maanantaina 28.6. klo 9–15. Toivotamme jäsenillemme ja kaikille kirjallisuuden ystäville valoisaa keskikesän juhlaa!

Kirjailijaliitto jakoi apurahoina 200 000 euroa

Suomen Kirjailijaliiton kirjallinen lautakunta on päättänyt toukokuussa haettavana olleiden Kirjailijaliiton työskentelyapurahojen ja nimikkoapurahojen jaosta. Apurahoja myönnettiin kaunokirjalliseen työskentelyyn yhteensä 200 000 euroa. Apurahan sai 69 kirjailijaa.