Tammikuun 2021 apurahoja

Ajankohtaisia apurahahakuja: tammikuussa haettavana ovat muun muassa Taiken kirjastoapurahat, Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahastojen apurahat, Pohjoismaisen kulttuurirahaston apurahat sekä apurahat selkokirjallisuuden tuottamiseen.

Toimisto palvelee etäyhteyksin

Kirjailijaliiton toimiston henkilökunta on palannut tällä viikolla työn äärelle. Olemme tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse normaaliin tapaan ma–pe klo 9–15.

Rauhaisaa joulun aikaa

Kirjailijaliiton toimisto on suljettu vuodenvaihteessa 23.12.2020–3.1.2021. Palvelemme normaalisti jälleen maanantaina 4.1.2021. Kiitämme jäseniämme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivotamme rauhaisaa joulun aikaa!

Katsaus vuoteen 2020

Vuosi 2020 jää taatusti ihmisten mieliin ja historian kirjoihin. Miltä vuosi näytti Kirjailijaliiton toiminnan näkökulmasta? Keräsimme yhteen keskeisiä lukuja ja vuoden aikana koettua.

KIDE jakoi syksyn 2020 kohdeapurahat

Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDEn valtuuskunta on käsitellyt vuoden 2020 toisen hakukierroksen kohdeapurahahakemukset. Kohdeapurahoina jaettiin yhteensä 28 015 euroa. Apurahaa haki 92 henkilöä, ja apuraha myönnettiin 34 hakijalle.

Kirjailijaliitto jakoi apurahoina 50 000 euroa

Liiton kirjallinen lautakunta on päättänyt lokakuussa haettavana olleiden työskentelyapurahojen jaosta. Apurahoja myönnettiin kaunokirjalliseen työskentelyyn yhteensä 50 000 euroa. Lautakunta käsitteli 195 hakemusta, apurahan sai 19 kirjailijaa.

Jäsenet tyytyväisiä liiton palveluihin ja toimintaan

Kuva: Lisa Fotios / Pexels

Kirjailijaliitto toteutti syyskuussa 2020 jäsenilleen kyselyn, jolla kartoitettiin liittoon kuuluvien kirjailijoiden ajatuksia toiminnastamme sekä toiveita ja kehityskohteita tulevaa varten. Kyselyyn vastasi kaikkineen 210 kirjailijaa, ja vastausprosentti oli 26 %.