Kivi voittaa sakset -mielenilmaus ma 15.4.2024

Maanantaina 15.4.2024 klo 15.00 Rautatientorilta käynnistyy Kivi voittaa sakset -mielenilmaus kulttuurileikkauksia vastaan. Mielenilmauskulkue lähtee klo 15.00 Rautatientorilta Kaivokadun kautta Mannerheimintielle ja Svenska Teaternin eteläpuolitse Espan lavalle. Mielenilmaus jatkuu Espan lavalla noin klo 16.30 asti.

Mielenilmauksen tarkoituksena on muistuttaa, että luovilla sisällöillä on merkittävä vaikutus sekä kansantalouteen että kansalliseen identiteettiin ja hyvinvointiin. Yhteiskunnan peruskalliona kulttuuri on tärkeä osa henkistä huoltovarmuutta ja tuottaa huomattavasti tutkittuja hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia. Kulttuuri auttaa suomalaisia jaksamaan arjen haasteiden keskellä, maailmalta kantautuvista synkistä uutisista huolimatta. 

Kyseessä on rauhanomainen mielenilmaus, jonka tavoitteena on perustella luovien alojen positiivisten vaikutusten ja kasvupotentiaalin avulla, ettei kulttuurin valtionrahoituksesta kannata leikata. Haluamme korostaa niitä osoitettuja tuloksia ja tulevaisuuden hyötyjä, joita alamme tuottavat. Tarkoituksena on argumentoiden tuoda esiin tietoa, jotta päätöksenteko valtiontalouden sopeutustoimien osalta olisi kohtuullista.

Voit osallistua mielenilmaukseen saapumalla paikalle ja osoittamalla tukesi kulttuuri ja luovien alojen leikkauksia vastaan. Mielenilmauksessa on saatavilla kylttejä, mutta voit valmistaa myös omasi. 

Jos et pääse itse paikalle voit tukea mielenilmausta sosiaalisessa mediassa:

  • Ota itsestäsi kuva kivi & sakset -käsimerkkiä käyttäen.
  • Jaa omat kuvasi someen käyttäen seuraavia aihetunnisteita:
    • #kulttuurionperuskallio
    • #henkinenhuoltovarmuus
    • #kivivoittaasakset 
  • Voit kertoa julkaisussasi faktoja luovien alojen yhteiskunnallisista vaikutuksista.
  • Levitä sanaa mielenilmauksesta ystävillesi ja työkavereillesi.

Mielenilmauksessa mukana ovat:

Avate Audiovisuaalisen alan tekijät ry, Dokumenttikilta ry, F.C.E Suomen elokuvaleikkaajat ry, Forum Artis ry, Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry, Näyttelijäliitto – Skådespelarförbundet ry, Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry, Suomen Journalistiliitto, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen Musiikintekijät ry, Suomen Muusikkojen Liitto ry, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry, Suomen Säveltäjät ry, Suomen Taiteilijaseura – Konstnärsgillet i Finland ry, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry, Teme – Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto, Women in Film & Television Finland