Aja

Artikkelit

Artikkelit

Kysely kirjailijoiden tulonmenetyksistä

Kirjailija, auta meitä kartoittamaan koronaviruksen aiheuttamia tulonmenetyksiä! Taiteilijoiden hätä on tunnistettu valtion tasolla. Tarvitsemme nyt nopealla aikataululla tarkempaa tietoja kirjailijoille aiheutuvista euromääräisistä menetyksistä.

KIDEn kohdeapurahat haettavissa 1.–31.3.2020

Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDEn kohdeapurahat ovat haettavissa 1.–31.3.2020. KIDEn apurahat on tarkoitettu kirjailijan ammatissa toimiville henkilöille kaunokirjallisen työn edellyttämiin työvälineisiin ja matkoihin.

Lausunto opetus- ja kulttuuriministeriön kyselyyn näkövammaisille ja muille lukemisesteisille tarkoitettujen aineistojen valmistamisesta ja välittämisestä (OKM/21/650/2019)

Tekijöille tulee suorittaa kohtuullinen korvaus tekijänoikeuden rajoituksesta ja teosten saattamisesta näkövammaisten ja lukemisesteisten saataville. Näkövammaisia ja lukemisesteisiä koskevaa tekijänoikeuden rajoitussääntelyä voidaan pitää merkittävänä suhteessa suomalaiseen kaupalliseen äänikirjamarkkinaan.

Äidinkieli on elämän vettä

Sirpa Kähkönen. Kuva: Tomi Kontio

Olemme Suomessa tottuneet pitämään äidinkieltä yhtä itsestään selvänä kuin puhdasta juomavettä. Saamme turvallista juotavaa vesihanasta, meillä on lain takaama lupa käyttää omaa äidinkieltämme julkisesti ja edellyttää saavamme palvelut sillä. Tämä […]

#Runopuhetta -seminaari 6.2. Villa Kivessä

Runouspuhetta-seminaari

Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kirjailijaliitto järjestävät yhteistyössä runousaiheisen seminaarin #Runopuhetta. Tilaisuus on kirjailijoille, kulttuuritoimittajille ja muille kirjallisuusalan toimijoille suunnattu maksuton ammattilaistapahtuma.

1 14 15 16 17 18 32