Lukuklaani-hankkeeseen ilmoittautunut ennakkoon viidennes kouluista

Suomen ala- ja yhtenäiskoulut ovat voineet huhtikuun alusta alkaen ilmoittautua mukaan Kopioston ja Suomen Kulttuurirahaston yhteiseen Lukuklaani-hankkeeseen. Hankkeessa on jaossa kaksi miljoonaa euroa käytettäväksi lasten lukemisen edistämiseen. Valtakunnallisesti Lukuklaaniin on ilmoittautunut jo reilut 450 koulua.

 

”Lukuklaani-hankkeen tavoitteena on edistää lasten lukemista valtakunnallisesti”, kertoo Lukuklaani-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja, kirjailija Jari Järvelä. ”Toivomme saavamme koulut mukaan kattavasti ympäri Suomen. Uskon että tämä tavoite on saavutettavissa ja kannustankin kouluja ilmoittautumaan jo mukaan. Nyt ovat syntymässä lukemisen uudet jännittävät klaanit!”

 

Ensimmäisessä vaiheessa tuetaan alakoulujen koulukirjastoja

Lukuklaani-hankkeen kohderyhmänä ovat kaikki Suomen ala- ja yhtenäiskoulut. Erityisesti huomiossa ovat 3.−4.-luokkalaiset ja pojat, vaikka hanke kohdistuukin kaikkiin alakouluikäisiin.

 

Lukuklaani jakautuu kahteen vaiheeseen. Syksyllä 2017, hankkeen ensimmäisessä vaiheessa, koulut tekevät hakemuksen koulukirjaston perustamiseksi tai kehittämiseksi. Parhaat ideat palkitaan. Vuonna 2018 kaikki kohderyhmän koulut saavat erillisen lahjoituksen lukemisen edistämiseksi.

 

Monipuolista kirjatarjontaa ja positiivisia lukukokemuksia

Ennakkoilmoittautumisen yhteydessä kouluilta on kysytty parasta tapaa edistää lasten lukemista. Monipuolinen kirjatarjonta yhdistettynä positiivisen lukukokemuksen tukemiseen on noussut selkeästi esille vastauksista. Lukemista edistävät aktiviteetit, kuten kirjailijavierailut, kirjavinkkaus sekä ääneen lukeminen, katsotaan myös tehokkaiksi tavoiksi edistää lasten lukemista.

 

Vielä ehtii mukaan: ennakkoilmoittautuminen auki toukokuun loppuun

Hankkeen ennakkoilmoittautuminen on avoinna vielä muutaman viikon. Oppilaitokset voivat ennakkoilmoittautua mukaan Lukuklaaniin osoitteessa www.lukuklaani.fi. Ennakkoilmoittautuneiden koulujen yhteyshenkilöt saavat henkilökohtaisesti tietoa hankkeen vaiheista ja aikatauluista. Samalla koulut osallistuvat myös palkinnon arvontaan.

 

Lisätietoa
www.lukuklaani.fi | lukuklaani@kopiosto.fi

Kopiosto ry, Lukuklaani-hankkeen projektikoordinaattori Mikael Mäkitalo, mikael.makitalo@kopiosto.fi
Kopiosto vaihde: 09 431 521

 

Suomen Kirjailijaliitto on yksi Lukuklaani-hankkeen yhteistyökumppaneista.