Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDE jakoi kohdeapurahoja

Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDE on jakanut vuoden 2017 ensimmäisen hakukierroksensa kohdeapurahat. Hakijat saivat tiedon päätöksestä henkilökohtaisesti.

KIDE jakoi tällä hakukierroksella kohdeapurahoina yhteensä 73 325 euroa. Apuraha myönnettiin 93 hakijalle. Apurahan enimmäismäärä työvälineeseen oli 1 300 euroa, ja kirjallisen työn edellyttämään matkaan 2 500 euroa.

Seuraavan kerran KIDEn kohdeapurahat ovat haussa lokakuussa.

Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDE on Suomen Kirjailijaliiton ja Finlands svenska författareföreningin yhdessä vuonna 1986 perustama organisaatio. Sen toiminta rahoitetaan tekijänoikeuslakiin perustuvista hyvitysvaroista, jotka ovat hyvitystä teosten kopioimisesta yksityiseen käyttöön. Hyvitysvarat jaetaan suoraan tekijöille tai heidän yhteisiin tarkoituksiinsa. Hyvitys on maksettu vuodesta 2015 alkaen valtion budjetista – aiemmin hyvitys kerättiin tallennuslaitteiden ja -alustojen myyntituloista.

KIDE myöntää kohdeapurahoja työvälineisiin ja työstä johtuviin matkoihin. Apurahojen haku on vuosittain maaliskuussa, täydentävä haku on lokakuussa. KIDE tarjoaa myös työskentelyresidenssejä suomen- ja ruotsinkielisille kaunokirjailijoille Ateenassa, Pietarissa ja Tokiossa.

Lisätietoa: www.kirjallisuudenedistamiskeskus.fi