Kirjailijaliiton työskentelyapurahat ja nimikkoapurahat haettavina toukokuun ajan

1. Apurahat kaunokirjalliseen työskentelyyn
2. Anna-Maija Raittila -apurahat runoilijoille ja lyriikan kääntäjille

Kirjailijaliiton työskentely- ja nimikkoapurahat ovat haettavissa 1.5.-31.5.2023 sähköisessä verkkopalvelussa osoitteessa https://kirjailijaliitto.apurahat.net/kirjailijaliitto/

Apurahat on tarkoitettu ammattimaiseen kaunokirjalliseen työskentelyyn ja niitä voivat hakea Suomen Kirjailijaliiton jäsenet. Liiton työskentelyapurahaa ja Raittilan apurahaa haetaan erillisillä lomakkeilla. Sama henkilö voi jättää hakemuksen halutessaan kumpaankin hakuun. 

Apurahojen jaon päättää liiton kirjallinen lautakunta. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille kesäkuun lopulla sähköpostitse. Apurahansaajan tulee toimittaa selvitys apurahan käytöstä vuoden kuluessa päätöksestä.  

Jos tarvitset apua sähköisen järjestelmän käyttöön tai käytössäsi ei ole tietokonetta ja internet-yhteyttä, ota yhteyttä liiton suunnittelijaan: Eeva Tuomi, eeva.tuomi@kirjailijaliitto.fi, 044 757 4154.  

1. Kirjailijaliiton työskentelyapurahat eli apurahat kaunokirjalliseen työskentelyyn

Työskentelyapuraha on tarkoitettu Suomen Kirjailijaliiton jäsenille kaunokirjalliseen työskentelyyn, ei työvälineisiin. Apurahoja myönnetään 8 000, 4 000 ja 2 000 euron suuruisina. 8 000 euron apuraha on tarkoitettu neljän kuukauden työskentelyyn ja se kuuluu eläkevakuuttamisen piiriin (Myel).  

Liitto jakaa työskentelyapurahoja apuraha- ja palkintorahastostaan, joka sisältää useita pienempiä rahastoja. Tiedot rahastoista löytyvät Kirjailijaliiton verkkosivuilta https://kirjailijaliitto.fi/liitto/rahastot/ .  

Apurahoista päätettäessä otetaan huomioon hakijan muu apurahoitus kuluvalle vuodelle. Apurahoja myönnetään kirjailijoille, jotka ovat jääneet vaille tuntuvaa apurahaa vuonna 2023.  
  
Apurahaa myönnettäessä otetaan huomioon :

 • työsuunnitelma (esim. apurahakauden työskentelyaikataulu, teoksen aiheet, teemat, lajityyppi, työn vaihe, mahdollinen julkaisuaikataulu)   
 • hakijan viimeisin kaunokirjallinen tuotanto 
 • hakijan eläkkeet 
 • liitolta edellisenä vuonna saatu työskentelyapuraha (ei koske KIDE:n myöntämiä kohdeapurahoja) 
 • muu tiedossa oleva apurahoitus kuluvana vuonna 
 • muu liitolta saatu stipendiluontoinen etuus, kuten kirjailijakoti    

2. Anna-Maija Raittila -apurahat runoilijoille ja lyriikan kääntäjille

Anna-Maija Raittila -työskentelyapurahat on tarkoitettu runoilijoille ja runouden kääntäjille, ja ne ovat suuruudeltaan 2 000 euroa. Apurahaa voivat hakea Suomen Kirjailijaliiton jäsenet. 

 Apurahaa myönnettäessä otetaan huomioon: 

 • työsuunnitelma (esim. apurahakauden työskentelyaikataulu, teoksen aiheet, teemat, laji, työn vaihe, mahdollinen julkaisuaikataulu)   
 • hakijan viimeisin kaunokirjallinen tuotanto 
 • hakijan eläkkeet 
 • liitolta edellisenä vuonna saatu apuraha (ei koske KIDE:n myöntämiä kohdeapurahoja) 
 • muu tiedossa oleva apurahoitus kuluvana vuonna 
 • muu liitolta saatu stipendiluontoinen etuus, kuten kirjailijakoti