Hämeenlinnaan kirjallisuuden talvipäivät

Talvipäivät on valtakunnallinen kirjallisuustapahtuma, jossa kirjailijat ja harrastajakirjoittajat nousevat samalle lavalle keskustelemaan ja nauttimaan kirjallisuudesta. Tänä vuonna Talvipäivät järjestetään Hämeenlinnassa 15. – 17.3.2013. Ohjelman on suunnitellut ja toteuttanut Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana-66 ry yhteistyössä Suomen Kirjailijaliiton kanssa.

Hämeenlinnan Talvipäivien ohjelmassa muun muassa kuullaan Olli Jalosen ja Nelli Hietalan kaunokirjalliset alustukset tämän vuoden Talvipäivien teemasta Muutos, Riikka Ala-Harjan, Juha Itkosen ja Tuula-Liina Variksen ajatuksia muutoksesta omassa kirjallisessa työssään, aforismeja Vanajanlinnassa (mukana Hilja Mörsäri, Anne Hänninen ja Ville Hytönen) sekä luennot taidehallinnon ajankohtaisista muutoksista ja kustannussopimuksista. Talvipäivien koko ohjelma: https://kirjailijaliitto.fi/kirjallisuus/tapahtumat/talvipaivat-2013/. Yleisö on lämpimästi tervetullut osallistumaan sekä kirjallisuustapahtumiin perjantaina että seminaariin lauantaina.

Talvipäivillä jaetaan myös Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan vuotuinen Suunta-palkinto. Palkinto on suuruudeltaan 1 000 euroa sekä kompassi ja se jaetaan tapahtumalle tai henkilölle, joka erityisellä tavalla on edistänyt kirjallisuutta ja kirjallisuuden harrastamista omalla paikkakunnallaan. Palkinto jaetaan Hämeenlinnan Raatihuoneella 16.3.2013 klo 10.30.

Olli Jalonen, Nelli Hietala, Ville Hytönen ja Tuula-Liina Varis, Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana-66:n edustajia sekä Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan työvaliokunnan jäseniä on tiedotusvälineiden tavattavissa perjantaina 15.3.2013 klo 12.30 Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisalissa, Lukiokatu 2.

Tietoa ja kuvia kirjailijoista:

Olli Jalonen: https://www.otava.fi/kirjailijat/olli_jalonen/
Nelli Hietala: https://www.nemokustannus.fi/kirjailijat/hietala-nelli/
Ville Hytönen: https://www.savukeidas.com/hytonen
Tuula-Liina Varis: https://www.wsoy.fi/kirjailijat/-/author/name/VarisTuula-Liina

Kirjailijaliitto on perustanut vuonna 1963 Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan, johon kuuluu 31 kirjoittajayhdistystä. Se ylläpitää keskusteluyhteyttä Kirjailijaliiton ja yhteensä yli 3 000 harrastajakirjoittajan välillä. Talvipäivät on osa neuvottelukunnan vuotuista toimintaa. Talvipäivät toteutetaan ensi vuonna jo 50. kerran.

Lisätietoa Talvipäivistä:

https://vana-66.net/
https://kirjailijaliitto.fi/kirjallisuus/tapahtumat/talvipaivat-2013/

Lisätietoa Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnasta:

https://kirjailijaliitto.fi/liitto/kirjailijayhdistysten-neuvottelu/

Lisätiedot ja kirjailijoiden haastattelupyynnöt:
tiedottaja Jaana Tamminen
Suomen Kirjailijaliitto r.y.
jaana.tamminen@kirjailijaliitto.fi
puh. 044 757 4154