Suunta-palkinto Lapin kirjallisuusseuralle

Suomen Kirjailijaliiton vuoden 2023 Suunta-palkinnon saa Lapin kirjallisuusseura ry. Seura on toiminut kirjallisuutta, kirjoittamista ja lukemista edistäen jo vuodesta 1996.

Lapin kirjallisuusseura järjesti kevätseminaareja vuodesta 1996 vuoteen 2009 saakka ympäri Lappia eri teemoin ja toimi pohjoiseen lukuisia kirjailijavieraita. Tekijöiden päivät ovat tuoneet Lappiin vuodesta 1997 lähtien suuren joukon kirjailijoita kertomaan tuotannostaan. Lisäksi seura on aktiivisesti edesauttanut kirjoittajakoulutusta järjestämällä Revontuli-Opiston kanssa Sodankylässä vuosittain viikon kestäviä kirjoittajakursseja, joissa on vuosien saatossa perehdytty eri kirjoittamisen lajeihin aina draamasta rikoskirjallisuuteen. Kurssien suuresta suosiosta kertoo paljon se, että osallistujia on aina riittänyt eteläisintä Suomea myöten.

Merkille pantavaa on myös se, että Lapin Kirjallisuusseuran toiminta ulottuu Lapin kaikkiin osiin. Seuran pyrkimys lisätä vuorovaikutusta Saamen alueen kulttuurien ja suomen kieltä Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa puhuvien väestöryhmien kanssa on myös erittäin tärkeää.

Tällä palkinnolla Suomen Kirjailijaliitto haluaa kiittää Lapin kirjallisuusseura ry:tä pitkäjänteistä kirjallisuuden ja kirjoittamisen edistämisestä.

Suomen Kirjailijaliiton Suunta-palkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai toimijalle, joka on erityisellä tavalla edistänyt kirjallisuutta ja kirjallisuuden harrastamista omalla paikkakunnallaan. Palkinto on suuruudeltaan 1 000 € ja kompassi.

Palkinto jaettiin Suomen Kirjailijayhdistysten verkoston Talvipäivillä Oulussa perjantaina 24.3.2023 klo 15. Paikkana on BusinessAsema (Hallituskatu 36 B, Oulu).

Palkinnon vastaanottivat Lapin kirjallisuusseuran puheenjohtaja Minna Kurttila ja Erkki Kaila. Sen jakoi Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja, kirjailija Ville Hytönen.

Lisätietoja:
Hanna-Reetta Schreck
viestintäpäällikkö / Suomen Kirjailijaliitto ry
hanna-reetta.schreck@kirjailijaliitto.fi, puh. 050 542 0014