Kaikille avoin Kirjailija-verkkolehti on julkaistu

Suomen Kirjailijaliiton julkaisema lehti Kirjailija muuttuu kaikille avoimeksi verkkolehdeksi 14.3.2024 alkaen. Tästä eteenpäin Kirjailija-lehti avaa kaikille kiinnostuneille ikkunan kirjailijan ammattiin.  

post image

Kirjailijoiden itsensä tekemä lehti tarjoaa moniäänistä, kirjailijan työtä ymmärtävää ja kuvaavaa journalismia. Samalla lehti heijastaa suomalaisen kirjallisuuden nykytilaa. Kirjailijaliiton vuodesta 1972 eteenpäin julkaisema ammattilaislehti ilmestyi ensimmäiset vuosikymmenensä painettuna lehtenä ja alkujaan sen tilaajia olivat vain liiton jäsenet.

”Viime vuosina lehteä on saattanut tilata kotiinsa kuka tahansa aihepiiristä kiinnostunut, mutta silti oli selvää, ettei lehti tavoittanut kaikkia sen sisällöistä kiinnostuneita lukijoita. Nyt kaikille avautuva verkkolehti tavoittaa ja tarjoaa sisältönsä kaikille kirjailijoille ja kirjallisuuden ystäville”, kertoo päätoimittaja Ville Hytönen.

Lehdestä ilmestyy neljä kertaa vuodessa erityinen teemanumero, jossa julkaistaan haastatteluja, reportaaseja ja kirjallisuusesseitä. Tämän lisäksi Kirjailijassa julkaistaan vuoden ympäri muun muassa kolumneja, runoja ja kirjamaailman uutisia. Suomenkielisen kaunokirjallisuuden lisäksi esille nousevat ruotsinkieliset kirjailijat, tietokirjailijat ja vieraskynä-tekstejä kirjoittavat eri alojen asiantuntijat. 

Ensimmäisen 14.3. ilmestyvän kokonaisuuden teema on tekoäly, jota käsitellään lainsäädännön, teknologian ja tekstin näkökulmista. 

”Kirjailija-lehti tarttuu aiheisiinsa niin historiallisessa kuin välittömässäkin perspektiivissä. Se pyrkii olemaan samaan aikaan sekä nopea että syvällinen”, sanoo päätoimittaja Ville Hytönen.

Toivotamme kaikki kirjailijoista ja kirjallisuudesta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi mukaan Kirjailijan matkaan! 

Tilaa Kirjailijan uutiskirje www.kirjailijalehti.fi ja seuraa lehteä somessa Kirjailijaliiton kanavissa.  

Lisätietoja:  

Päätoimittaja, Kirjailijaliiton puheenjohtaja Ville Hytönen, 041 502 3172

Toimitussihteeri Leena Pihkala, 044 7211 804

www.kirjailijalehti.fi
www.kirjailijaliitto.fi
www.instagram.fi/kirjailijaliitto
www.twitter.com/Kirjailijaliitt
www.facebook.com/SuomenKirjailijaliitto