Aja

Artikkelit

Artikkelit

Taiteilijajärjestöt muistuttavat: Sosiaaliturvauudistuksen huomioitava taiteilijat ja muut itsensätyöllistäjät

Suomen Taiteilijaseura, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen Säveltäjät ja Finlands svenska författareförening muistuttavat, että sosiaaliturvan uudistamisessa tulee huomioida taiteilijat ja muut itsensätyöllistäjät. Taiteilijajärjestöt ovat huolissaan komitean ensimmäisistä linjauksista, jotka eivät huomioi pitkään jatkuneita ongelmia taiteellisen työn ja sosiaaliturvan yhteensovittamisessa.

Johtokunta 2022 järjestäytyi

Kirjailijaliiton johtokunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa tammikuun lopulla. Kokouksessa valittiin johtokunnan edustajat liiton työryhmiin ja toimielimiin.

Tammikuun 2022 apurahoja

Tammikuussa haettavana ovat muun muassa Taiken kirjastoapurahat ja kirjastoavustukset, Kulttuurirahaston maakuntarahastojen apurahat sekä apurahat selkokirjallisuuden tuottamiseen. Tarkemmat hakuohjeet löydät kunkin toimijan omilta verkkosivuilta.

Puheenjohtajalta: Hyvää alkanutta vuotta 2022!

Suomen Kirjailijaliitolle tämä vuosi on tärkeä ja merkittävä. Liiton perustamisesta on kulunut 125 vuotta, ja se on muistamisen ja juhlimisen arvoinen asia. Erityisesti oloissa, joissa olemme eläneet jo kaksi vuotta ja jotka ovat monin tavoin vaikeuttaneet normaalina pitämäämme järjestötoimintaa.

Hyvää joulun aikaa!

Kirjailijaliiton toimisto on suljettu vuodenvaihteessa 23.12.2021–9.1.2022. Palvelemme normaalisti jälleen maanantaina 10.1.2022.

Katsaus vuoteen 2021

826 jäsentä, 9,5 tuntia lavaohjelmaa, yli 350 lakineuvontatapausta… vuoden lähestyessä loppuaan on hyvä hetki summata koettua.
Keräsimme yhteen keskeisiä lukuja vuoden 2021 toiminnastamme.

Ammattina kirjailija: Selja Ahava

Ystäväkirjassamme tavattava Selja Ahava on julkaissut neljä romaania, ja hänen teoksiaan on käännetty yli 20 kielelle. Miten teokset konkreettisesti syntyvät, ja mitä kieli ja kirjoittaminen merkitsevät kirjailijalle?

KIDE jakoi syksyn 2021 kohdeapurahat

Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDEn valtuuskunta on käsitellyt vuoden 2021 toisen hakukierroksen apurahahakemukset. Kohdeapurahoina jaettiin yhteensä 40 027 euroa, apuraha myönnettiin 47 hakijalle.

1 5 6 7 8 9 32