Talvipäivät kutsuu kirjallisuuden äärelle

Talvipäivät on valtakunnallinen kirjallisuustapahtuma, joka kutsuu kaikkia kirjallisuuden ystäviä sekä ammattikirjailijoita ja harrastajakirjoittajia, usein tulevia ammattikirjailijoita, saman pöydän ääreen keskustelemaan ja nauttimaan kirjallisuudesta. Talvipäiviä vietetään Varkaudessa 21. – 23.2.2014, samaan aikaan Ruukin helmi –kulttuuriviikon kanssa. Talvipäivien ohjelman on suunnitellut ja toteuttanut Kirja-Varkaus ry yhteistyössä Suomen Kirjailijaliiton kanssa. Varkaudessa Talvipäivät viettävät 50. juhlavuottaan. Ensimmäiset Talvipäivät olivat 1964 Jyväskylässä.

Varkauden Talvipäivien juhlapuhujana on Arto Seppälä. Ohjelmassa mm. kuullaan Martti Issakaisen ja Marjo Heiskasen kaunokirjalliset puheenvuorot Talvipäivien tämän vuoden teemasta ”Ajan janalla”, Jukka Itkosen ja Anssi Huotarin lastenrunouden ja musiikin esitys lapsille, lapsiperheille ja muille riehakkaille, elämänkertakirjoittamisen teoriasta ja käytännöstä Pepi Reinikaisen johdolla, tutustutaan bibliofiili Ilkka Paateron kirjanäyttelyyn sekä lähdetään hulvattomalle kiertoajelulle sammenkasvattamolle.

Talvipäivien koko ohjelma: https://kirjailijaliitto.fi/kirjallisuus/tapahtumat/talvipaivat-2014/. Yleisö on lämpimästi tervetullut osallistumaan sekä perjantain että lauantain ohjelmaan, vapaa pääsy.

Talvipäivillä jaetaan myös Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan vuotuinen Suunta-palkinto. Palkinto on suuruudeltaan 1 000 euroa sekä kompassi ja se jaetaan tapahtumalle tai henkilölle, joka erityisellä tavalla on edistänyt kirjallisuutta ja kirjallisuuden harrastamista omalla paikkakunnallaan. Palkinto jaetaan Varkaudessa, ravintola KaksRuusun yläkerrassa lauantaina 22.2.2014 klo 11.45. Vuonna 2013 palkinnon sai Hilja Mörsäri.

Lisätietoa kirjailijoista:

Marjo Heiskanen: https://www.siltalapublishing.fi/fi/kirjailijat/marjo-heiskanen
Martti Issakainen: https://www.soisalokirjat.com/Soisalo_Kirjat/Martti_Issakainen.html
Jukka Itkonen: https://www.otava.fi/kirjailijat/jukka_itkonen/
Pepi Reinikainen: https://elamankaarikirjoitus.fi
Arto Seppälä: https://www.tampere.fi/kirjasto/pirkanmaankirjailijat/seppala.htm

Lisätiedot ja kirjailijoiden haastattelupyynnöt:

tiedottaja Jaana Tamminen
Suomen Kirjailijaliitto ry
jaana.tamminen@kirjailijaliitto.fi
puh. 044 757 4154