Pieniä tarinoita -kampanja kutsuu kirjailijat puolustamaan pakolaislasten oikeuksia

UNICEF kutsuu jälleen kirjailijat mukaan Pieniä tarinoita -kampanjaan. Tänä vuonna kampanja nostaa esiin pakolaislasten tilanteen.

Lähes 30 miljoonaa lasta maailmassa on joutunut jättämään kotinsa väkivallan ja kriisien vuoksi. Lapset ovat syyttömiä pakolaisuuden syihin, mutta he maksavat siitä kovimman hinnan. He voivat menettää perheensä, kotinsa, koulutuksensa – koko tulevaisuutensa. Pieniä tarinoita -kampanja muistuttaa, että jokaisella pakolaislapsella, kuten kellä tahansa lapsella, on oikeus arvokkaaseen elämään ja hyvään lapsuuteen.

Kampanjan ideana on, että kirjailijat kirjoittavat lyhyitä, koskettavia tarinoita teemalla “pakolaislapsen koti” ja julkaisevat tarinat Facebookissa lapsen oikeuksien viikolla 20.11.2017 alkaen. 20. marraskuuta vietetään kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää.

Pieniä tarinoita kampanjan toteuttavat yhteistyössä UNICEF, Suomen Kirjailijaliitto ja Finlands svenska författareförening. Kampanja toteutetaan Suomessa nyt toista kertaa. Viime vuonna kampanja toteutettiin kansainvälisesti ja siihen osallistui yli 300 kirjailijaa 52 maasta. Suomesta mukana oli yli 120 kirjailijaa.

Kansainvälisen kampanjan alullepanija oli runoilija ja tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio, joka toimii myös tänä vuonna kampanjan suojelijana.

Osallistumisohjeet UNICEFin sivuilla: www.unicef.fi/pieniatarinoita/