Loka-marraskuussa haettavana olevia apurahoja

Loka-marraskuussa haettavana ovat muun muassa Kirjailijaliiton työskentelyapurahat, KIDEn kohdeapurahat, Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahat sekä Taiken kohdeapurahat.

Kirjailijaliiton työskentelyapurahat

Kirjailijaliiton työskentelyapurahat ammattimaiseen kaunokirjalliseen työskentelyyn ovat haettavissa lokakuun ajan, hakuaika päättyy 31.10. Apurahoja myönnetään 4 000 ja 2 000 euron suuruisina.

Lisätietoa: Kirjailijaliiton sivuilla

Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDEn kohdeapurahat

Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDEn kohdeapurahat ovat haettavissa lokakuun ajan. KIDEn apurahat on tarkoitettu kirjailijan ammatissa toimiville henkilöille työvälineisiin ja kirjallisen työn edellyttämiin matkoihin.

Lisätietoa: Kirjailijaliiton sivuilla

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahasto

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahasto myöntää apurahoja tieteelliseen ja taiteelliseen työskentelyyn sekä hankkeisiin ja hankintoihin. Kokovuotisten apurahojen suuruus nousee tänä vuonna 26 000 euroon, ja apurahojen erilaisia käyttömahdollisuuksia ja joustoa on lisätty. Haettavana on ensimmäistä kertaa myös kaksi- ja nelivuotisia apurahoja. Apurahaa haetaan verkkopalvelussa. Hakuaika on 1.–31.10.

Lisätietoa: Suomen Kulttuurirahasto

Otavan Kirjasäätiön apurahat

Otavan Kirjasäätiön syksyn apurahat ovat haettavissa 1.–31.10.2019. Apurahaa haetaan sähköisessä apurahajärjestelmässä.

Lisätietoa: Otavan Kirjasäätiö

Pegasos-apurahat

Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto jakaa Pegasos-apurahoja suomalaisen lyriikan ja librettojen kirjoittamiseen ja säveltämiseen. Myös runoilijat ja libretistit voivat hakea avustusta kirjoitustyöhön silloin, kun teksti tehdään osaksi sävelteosta. Pegasos-apurahat rahoitetaan lahjoituksilla, joita ovat tehneet Suomen Kirjailijaliitto, Finlands svenska författareförening ja Suomen Säveltäjät. Lahjoituksiin käytetään Kopiostolta saatuja kollektiivisia kopiointikorvaustuottoja. Hakuaika on 1.–31.10.2019.

Lisätietoa: Klaavi-apurahajärjestelmä

Nuoren Voiman Säätiön apurahat

Nuoren Voiman Säätiön apurahat ovat haettavissa 1.–31.10.2019. Apurahat ovat työskentelyapurahoja, ja niitä voivat hakea alle 40-vuotiaat suomeksi kirjoittavat kirjailijat ammattimaiseen kaunokirjalliseen työskentelyyn. Apurahoja voivat hakea vain yksityishenkilöt, niitä ei myönnetä työryhmille.

Lisätietoa: Nuoren Voiman Liitto

Taiken kohdeapurahat

Apuraha on tarkoitettu taiteenaloilla toteutettaviin yksittäisiin vuosien 2020–2021 aikana toteutettaviin projekteihin, mm. materiaalikustannuksiin, tuotantokustannuksiin tai työskentelyyn. Hakuaika on 1.10.–14.11.2019.

Lisätietoa: Taike

Apurahat kulttuurisen moninaisuuden edistämiseen

Apuraha on tarkoitettu taiteilijoille ja heidän muodostamilleen työryhmille yksittäisiin vuosien 2020–2021 aikana toteutettaviin projekteihin. Apurahan voi saada muun muassa tuotantokustannuksiin, julkaisukustannuksiin tai työskentelyyn. Hakuaika on 1.10.–14.11.2019.

Lisätietoa: Taike

Taiken liikkuvuusapurahat

Liikkuvuusapurahojen tavoitteena on edistää Suomessa asuvien taiteilijoiden ja taiteen asiantuntijoiden kansainvälistä liikkuvuutta ja yhteistyötä. Hakuaika on 9.9.–14.11.2019.

Lisätietoa: Taike