Kirjailija-lehti on nyt hiilineutraali

Kirjailija-lehti on vuoden alusta päästökompensoitu julkaisu! Lehden painaa PunaMusta, joka tarjoaa ensimmäisenä suomalaisena painotalona mahdollisuuden hiilineutraaliin painatukseen. Lehti valmistuu Suomessa Forssan tuotantotehtaalla.

Painotuotteesta saadaan hiilineutraali vähentämällä päästöjä tuotannon jokaisessa vaiheessa ja kompensoimalla jäljelle jäävät päästöt. Painotalo huomioi lehden päästölaskelmassa kaikki tuotannon vaiheet paperintuotannosta rahtiin.

Lehden päästöt kompensoidaan The Gold Standard -sertifioitujen ilmastoprojektien kautta täysimääräisesti, ja kokonaisuutta valvoo puolueeton kolmas osapuoli. Gold Standard on vapaaehtoisen päästökaupan tiukimmin valvottu laatustandardi.

Kirjailija-lehden päästökompensaatio kohdistuu metsityshankkeeseen Etiopiassa. Istutettu metsä sitoo hiilidioksidia, mutta sen lisäksi hanke tukee esimerkiksi luonnon monimuotoisuuden suojelua ja luo työpaikkoja paikalliselle väestölle.

Lehden ensimmäinen numero ilmestyy tämän viikon perjantaina, teemana on eläin ja mukana 18 kirjailijaa. Lehden tulevissa numeroissa paneudutaan mm. kirjailijakoulutukseen (2/2021) sekä uneen ja alitajuntaan (3/2021). Tutustu julkaisuun ja tilaa Kirjailija kotiisi!