Johtokunta 2022 järjestäytyi

Kirjailijaliiton johtokunta kokoontui vuoden 2022 ensimmäiseen kokoukseensa tammikuun lopulla. Kokouksessa valittiin johtokunnan edustajat liiton työryhmiin ja toimielimiin.

Kirjailijaliiton johtokuntaan kuuluu puheenjohtaja, kahdeksan jäsentä ja neljä varajäsentä. Puheenjohtajana toimii vuonna 2022 kirjailija Sirpa Kähkönen ja varapuheenjohtajina kirjailijat Virpi Hämeen-Anttila ja Juha-Pekka Koskinen.

Johtokunnan muita jäseniä ovat Paula Havaste, Laura Honkasalo, Ville Hytönen, Tapio Koivukari, Antti Leikas ja Tuija Välipakka. Varajäseninä toimivat Sami Hilvo, Anneli Kanto, Maaria Päivinen ja Sinikka Vuola.

Kirjallinen lautakunta ja taloustoimikunta

Johtokunnan edustajiksi kirjalliseen lautakuntaan valittiin Laura Honkasalo ja Ville Hytönen. Vuosikokouksen valitsemat lautakunnan jäsenet ovat Marjo Heiskanen (2022–2024), Johanna Hulkko (2020–2022) ja J. Pekka Mäkelä (2021–2023), puheenjohtajana toimii liiton puheenjohtaja. Kirjallinen lautakunta päättää liiton jakamista apurahoista ja palkinnoista.

Taloustoimikunnan puheenjohtajaksi nimitettiin Tommi Melender ja jäseniksi Taina Haahti, Ville Hytönen, Karo Hämäläinen, Juha-Pekka Koskinen ja Sirpa Kähkönen

KIDE ja kirjallisuustapahtumatyöryhmä

Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDEn valtuuskuntaan valittiin johtokunnasta Anneli Kanto ja Sinikka Vuola. Muut jäsenet ovat kirjailija Mia Franck ja äidinkielenopettaja ja tietokirjailija Anne Helttunen. Puheenjohtajana toimii liiton puheenjohtaja. Valtuuskunta päättää mm. kohdeapurahojen jaosta. KIDE hallinnoi tekijänoikeuslakiin perustuvia yksityisen kopioinnin hyvitysvaroja.

Kirjallisuustapahtumatyöryhmä suunnittelee liiton ohjelmaa syksyn kirjamessuille Helsinkiin ja Turkuun. Messuohjelmamme keskiössä on kirjailijan ammatti. Ohjelman kokoamista ohjaavat tuotantoperiaatteet, jotka tuovat kirjallisuutta esille monipuolisesti ja laaja-alaisesti. Vuonna 2022 työryhmään kuuluvat Paula Havaste, Sami Hilvo, Ville Hytönen, Tapio Koivukari ja Maaria Päivinen.

Kirjailija-lehden toimituskunta

Johtokunta nimitti kokouksessaan jäsenet myös Kirjailija-lehden toimituskuntaan kaudelle 2022–2024. Uusina jäseninä aloittavat kirjailijat Heli Hulmi ja Tero Liukkonen. Toimituskunnassa jatkavat yhden vuoden mukana ollut Marissa Mehr sekä Tomi Kontio, Essi Kummu, Janne Ora ja Pauliina Susi. Johtokunnan edustaja toimituskunnassa on Laura Honkasalo. Lehden päätoimittajana toimii liiton puheenjohtaja Sirpa Kähkönen.

> Lue lisää johtokunnasta

> Lue lisää Kirjailija-lehdestä

> Tutustu liiton toimintaan!