Haemme juristin sijaista (opintovapaan sijaisuus)

Suomen Kirjailijaliitto ry on vuonna 1897 perustettu kaunokirjailijoiden järjestö, jolla on yli 850 jäsentä. Kaikki jäsenet ovat kirjailijoita ja kaunokirjallisuuden ammattilaisia. Liiton tehtävänä on vahvistaa kirjailijoiden ammatillista asemaa ja edistää suomalaista kirjallisuutta.

Suomen Kirjailijaliiton keskeisiä tavoitteita ovat kulttuuri- ja taidepolitiikan edistäminen, tekijänoikeuksien puolustaminen ja kirjailijoiden sosiaali- ja eläketurvan vahvistaminen. Liitto tuottaa myös kirjailijan työhön liittyvää tietoa median, päättäjien, virkamiesten, tutkijoiden, muiden kirja-alan toimijoiden ja lukijoiden käyttöön.

Haemme nyt JURISTIN SIJAISTA opintovapaan ajaksi.

Suomen Kirjailijaliiton juristin työnkuvaan kuuluu pääsääntöisesti jäsenistömme neuvonta erityisesti kustannussopimuksissa ja muissa kirjailijoiden sopimusasioissa sekä sosiaaliturva- ja verotuskysymyksissä. Juristi osallistuu myös liiton edunvalvontatyöhön sekä liiton koulutustoimintaan ja tiedotukseen.

Etsimme juristin sijaiseksi henkilöä, jolla on kiinnostus kirjailijoiden työskentelyolosuhteiden parantamiseen ja kirjallisuuden edistämiseen. Ymmärrys taiteilijoiden tulonmuodostuksesta, tekijänoikeuksista ja sosiaaliturvan muodostumisesta katsotaan eduksi. Tehtävään valittavan henkilön ei tarvitse olla kirjallisuuden asiantuntija, mutta käsitys kirjallisen kentän toimintaympäristöstä ja kirjailijan työn luonteesta on hyödyksi tehtävässä menestymisen kannalta.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on suoritettu oikeustieteen maisterin tutkinto. Tehtävään valittavalla tulee olla sujuva suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito ja hyvät suulliset valmiudet myös ruotsin ja englannin kielillä.

Kyseessä on määräaikainen työsuhde ajalla 1.8.2022–31.5.2023. Määräaikaisuuden perusteena on opintovapaan sijaisuus.

Lisätietoja avoinna olevasta tehtävästä antaa va. toiminnanjohtaja Matti Numminen (puh. 050 467 0276) ti 31.5.2022 klo 11–12 ja pe 3.6.2022 klo 12–13. Lähetä hakemuksesi tehtävään ja ansioluettelosi 12.6.2022 mennessä osoitteeseen rekry@kirjailijaliitto.fi.