Eeva-Liisa Manner -työskentelyapurahat haettavissa 1.–31.10.2021

Eeva-Liisa Manner -työskentelyapurahat ovat haettavissa 1.–31.10.2021 sähköisessä verkkopalvelussa osoitteessa https://kirjailijaliitto.apurahat.net.

Liitto myöntää yhden 12 000 euron työskentelyapurahan kuuden kuukauden työskentelyyn ja yhden 24 000 euron työskentelyapurahan vuoden mittaiseen työskentelyyn Eeva-Liisa Mannerin rahastosta.   

Mannerin apuraha on testamenttisäädösten mukaisesti tarkoitettu nuorille, alle 40-vuotiaille runoilijoille (vuonna 1981 tai sen jälkeen syntyneet). Apurahaa voidaan myöntää työskentelyyn nuorille runoilijoille, joilla on jo aiempaa julkaistua kaunokirjallista tuotantoa. 

Apurahaa myönnettäessä otetaan huomioon  

  • työsuunnitelma (esim. apurahakauden työskentelyaikataulu, teoksen aiheet, teemat, laji, työn vaihe, mahdollinen julkaisuaikataulu)   
  • hakijan viimeisin kaunokirjallinen tuotanto 
  • liitolta edellisenä vuonna saatu työskentelyapuraha (ei koske KIDE:n myöntämiä kohdeapurahoja) 
  • muu tiedossa oleva apurahoitus kuluvana vuonna 
  • muu liitolta saatu stipendiluontoinen etuus, kuten kirjailijakoti   

Jos tarvitset apua sähköisen järjestelmän käyttöön tai käytössäsi ei ole tietokonetta ja internet-yhteyttä, ota yhteyttä Kirjailijaliiton suunnittelijaan: Eeva Tuomi, eeva.tuomi@kirjailijaliitto.fi, puh. 044 757 4154. 

Apurahojen jaon päättää liiton kirjallinen lautakunta. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille marraskuun lopulla sähköpostitse. Apurahansaajan tulee toimittaa selvitys apurahan käytöstä vuoden kuluessa päätöksestä.