Asukashaku käynnistyy: Kalasatamaan syntymässä ainutlaatuinen taiteilijayhteisö

Kuvataiteilijoiden, muotoilijoiden ja kirjailijoiden yhdessä rakennuttaman taiteilijoiden senioritalon urakka Kalasatamassa on edennyt jo viidennen kerroksen tasolle. ”Senioritalo on herättänyt paljon kiinnostusta, ja olemmekin saaneet paljon ennakkotiedusteluja taiteilijoilta eri puolilta Suomea. Kalasatamaan syntyy ainutlaatuinen ja monimuotoinen taiteilijayhteisö” toteaa Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy:n toimitusjohtaja Tuula Paalimäki.

Senioritalon asuntoja voivat hakea 55 vuotta täyttäneet kuvataiteilijat, kirjailijat, muotoilijat ja taideteollisuusalan taiteilijat. Haku asuntoihin on käynnistynyt verkkosivulla www.arslongatalo.fi, ja hakuaikaa on elokuun loppuun 31.8. asti. Rakennus valmistuu tammikuussa 2020, ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihin helmikuussa.

Asukasvalinnat tehdään valtion lainoittamien vuokratalojen säännösten mukaisesti. Lisäksi valintoihin vaikuttaa hakijoiden taiteellisen toiminnan ammattimaisuus, jota arvioivat eri taidealojen edustajista muodostetut työryhmät.

Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy on perustettu 2014, ja sen osakkaina ovat Suomen Kirjailijaliitto, Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr, Ornamon senioritaloyhdistys ry ja Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry.

Lisätietoja:

Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy
Toimitusjohtaja Tuula Paalimäki
p. 040 4119913
info@arslongatalo.fi
www.arslongatalo.fi