Kir

Kirjailija 1/2022 – näkyvyys

Kirjailija 1/2022 – näkyvyys

Kirjailija 1/2022: teemana näkyvyysMitä julkisuus merkitsee kirjailijan ammatissa? Haastateltavina ovat kirjailijat Leena Krohn ja Ville Ranta.

Raimo Pesonen pohtii esseessään kirjailijoiden näkyvyyspääomaa ja näkyvyyden vaatimusta, ja kulttuurisomen asiantuntija ja kouluttaja Anu Maria Dufva analysoi, missä roolissa sosiaalinen media on mainonnassa ja markkinoinnissa kirja-alalla. Kirjailijakuvassa tavataan Riikka Pulkkinen, ja kolumnisteina kirjoittavat Tapio Koivukari ja Eva Frantz.

Laura Honkasalo kirjoittaa Kirjailijaliiton järjestämästä kirjailijoiden Kiila-kuntoutuksesta ja raportoi seurapiiritoimittajana Kirjailijaliiton juhlista. Koordinaatit-palstalla vieraillaan Budapestissä Marissa Mehrin seurassa, ja Takakannen takana -palstalla Leena Kirstinä kirjoittaa Kirjailijaliiton edesmenneen kunniajäsenen Kirsi Kunnaksen runoudesta.

Ja millaisia ovatkaan kirjailijoiden kamalimmat kirjailijavierailut? Reijo Mäki, Heidi Viherjuuri, Hannu Niklander, Markku Turunen, Anneli Kanto ja Paula Havaste kertovat.

Mainetta ja mammonaa?

Sirpa Kähkönen. Kuva: Tomi Kontio

PÄÄKIRJOITUS 1/2022 – Harvassa ovat kirjailijat, jotka eivät mieti näkyvyyttään. Tätä luullaan huomionkipeydeksi tai itsekeskeisyydeksi. Toki niistäkin voi olla kyse, mutta vielä enemmän rahasta. Rahasta puhumista pidetään edelleen sivistymättömänä, erityisesti kulttuurin ja taiteen yhteydessä. Toimeentulosta puhuville taiteilijoille ja järjestöille hymähdellään: kyllä ne jaksavatkin niistä pennosistaan kantaa huolta.

Lue lisää

Esteettömyysdirektiivi tuo suuria muutoksia kirja-alalle

kuva: Tomi Kontio

LUETAAN LAKIA 1/2022 – Vuonna 2019 annetun EU:n esteettömyysdirektiivin tarkoituksena on lisätä esteettömien tuotteiden ja palveluiden saatavuutta. Direktiivi on implementoitava, eli saatettava osaksi kansallista lainsäädäntöä viimeistään 28.6.2022. Esteettömyysvaatimusten soveltaminen alkaa 28.6.2025.

Lue lisää

Julkinen ammatti

Tunnustuksellisena aikana minuuden esittämisen tavat ja ammatillisen näkyvyyden vaatimukset askarruttavat yhä useampia. Kirjailija Leena Krohn ja pilapiirroksistaan sekä itsensä näköisen miehen seikkailuista tunnetuksi tullut Ville Ranta pohtivat kirjallisen julkisuuden merkitystä työssään.

Lue lisää

Sisällysluettelo 1/2022 – Teema: näkyvyys

Pääkirjoitus
Sirpa Kähkönen: Mainetta ja mammonaa?

Kolumni
Tapio Koivukari: Kateus vie kalat vedestä

Kirjailijakuva
Laura Honkasalo: Omat rajat – Riikka Pulkkisen haastattelu

Teema: näkyvyys
Essi Kummu: Julkinen ammatti. Haastateltavina Leena Krohnin ja Ville Ranta

Teema: näkyvyys
Kamalin kirjailijavierailu?

Hyvinvointi
Laura Honkasalo: Lisää virtaa kuntoutuksesta

Koordinaatit
Marissa Mehr: Budapest

Kolumn
Eva Frantz: Speeddejt och deckarbattle – när författaren ska vara en entertainer

Essee
Raimo Pesonen: Näkyvyyspääomaa ja messuhalleja

Teema: näkyvyys
Anu Maria Dufva: Kirja-ala on Suomen someperiferia

Luetaan lakia
Ville Toro: Esteettömyysdirektiivi tuo suuria muutoksia kirja-alalle

Teema: näkyvyys
Seurapiiripalsta

Lyhyesti

Takakannen takana
Leena Kirstinä

Takakansi
Kirsi Kunnas

Lue lisää