Kir

Kirjailija 1/2020 – ruoka

Kirjailija 1/2020 – ruoka

Kirjailija-lehden 1/2020 teemana on ruoka. Aisti-ilottelua, arkista uskottavuutta, juonenkäänteitä ja henkilösuhteita. Pirjo Hassinen, Heikki Valkama, Hanna-Riikka Kuisma ja Siru Kainulainen pohtivat ruokakuvausten rajattomia mahdollisuuksia. Kai Nieminen, Anja Snellman ja Heli Galliano raottavat ruokakaappinsa ovea, ja Riikka Juvonen, Risto Kormilainen, Tero Liukkonen ja Leni Mattsson jakavat lukijoille luottoreseptinsä. Lukuliitteestä löytyy Viggo Wallensköldin Kadonnut resepti.

Kirjailijakuvassa tavataan Outi Pakkanen. Hannele Pohjanmies kirjoittaa ystävyydestään Sirkka Seljan kanssa, ja Koordinaatit-palstalla vieraillaan Sirpa Kyyrösen työhuoneella. Kolumnisteina kirjoittavat Juha Itkonen ja Mårten Westö. Takakannen takana -palstalla runonsa lähtökohtia avaa Reetta Pekkanen.

Aistien valtakunta

PÄÄKIRJOITUS 1/2020 – Vauvanruoka, kotiruoka, kouluruoka, työpaikkaruoka, armeijaruoka, laitosruoka – syöminen yhdistää kaikkia maailman ihmisiä siitä hetkestä lähtien, kun synnymme. Ruoka ei ole pelkästään yksityinen eikä itse valittavissa oleva asia; me kaikki syömme elämämme aikana myös muiden valmistamaa ruokaa, muiden suunnittelemien ruokalistojen mukaan.

Lue lisää

Rahastojen suomaa

Kuva: Tomi Kontio

TOIMINNANJOHTAJALTA 1/2020 – Vilkas toimintavuosi on jälleen käynnistynyt. Vuosi 2020 on liiton 123. toimintavuosi, tämän vuoden tammikuussa liiton jäsenmäärä saavutti 800 jäsenen rajapyykin. Kirjailijaliitto perustettiin kehittämään kirjailijantyön edellytyksiä, edistämään suomalaista kirjallisuutta ja toimimaan suomenkielisten kirjailijoiden valtakunnallisena yhdyssiteenä. Nämä ovat liiton perustehtäviä edelleen, kivijalka, jonka varassa toimintaa tehdään ja kehitetään.

Lue lisää

Vesi kielelle vai veitsi niskaan?

Kuva: Tomi Kontio

Aisti-ilottelua, arkista uskottavuutta, juonenkäänteitä, henkilösuhteita. Ruokakuvausten mahdollisuudet kirjallisuudessa ovat rajattomat. Haastateltavina Pirjo Hassinen, Heikki Valkama ja Hanna-Riikka Kuisma.

Lue lisää

Niin nälkä, että näköä haittaa

Mitä kirjailija kokkaa? Emilia Lehtinen, Juha Siro ja Hellevi Salminen jakavat lukijoille luottoreseptinsä. Lisää kirjailijoiden reseptejä Kirjailija-lehdessä 1/2020.

Lue lisää

Sisällysluettelo 1/2020 – Teema: ruoka

Pääkirjoitus
Sirpa Kähkönen: Aistien valtakunta

Kolumni
Juha Itkonen: Jokapäiväiset leipäni

Kirjailijakuva
Laura Honkasalo: Tappoja, ei murhia – Outi Pakkasen haastattelu

Teema: ruoka
Pauliina Susi: Vesi kielelle vai veitsi niskaan?

Teema: ruoka
Janne Ora: Työpäivä, mutta mitä söisin tänään?

Kolumn
Mårten Westö: Kulinarisk kreativitet

Teema: ruoka
Niin nälkä, että näköä haittaa!

Essee
Hannele Pohjanmies: Hän oli kenties hevonen

Lukuliite
Viggo Wallensköld

Koordinaatit
Sirpa Kyyrönen: Työhuone S

Lyhyesti

Toiminnanjohtajalta
Suvi Oinonen: Rahastojen suomaa

Takakannen takana
Reetta Pekkanen

 

Lue lisää