Kirjailija-lehden 1/2020 teemana on ruoka. Aisti-ilottelua, arkista uskottavuutta, juonenkäänteitä ja henkilösuhteita. Pirjo Hassinen, Heikki Valkama, Hanna-Riikka Kuisma ja Siru Kainulainen pohtivat ruokakuvausten rajattomia mahdollisuuksia. Kai Nieminen, Anja Snellman ja Heli Galliano raottavat ruokakaappinsa ovea, ja Riikka Juvonen, Risto Kormilainen, Tero Liukkonen ja Leni Mattsson jakavat lukijoille luottoreseptinsä. Lukuliitteestä löytyy Viggo Wallensköldin Kadonnut resepti.
Kirjailijakuvassa tavataan Outi Pakkanen. Hannele Pohjanmies kirjoittaa ystävyydestään Sirkka Seljan kanssa, ja Koordinaatit-palstalla vieraillaan Sirpa Kyyrösen työhuoneella. Kolumnisteina kirjoittavat Juha Itkonen ja Mårten Westö. Takakannen takana -palstalla runonsa lähtökohtia avaa Reetta Pekkanen.
PÄÄKIRJOITUS 1/2020 – Vauvanruoka, kotiruoka, kouluruoka, työpaikkaruoka, armeijaruoka, laitosruoka – syöminen yhdistää kaikkia maailman ihmisiä siitä hetkestä lähtien, kun synnymme. Ruoka ei ole pelkästään yksityinen eikä itse valittavissa oleva asia; me kaikki syömme elämämme aikana myös muiden valmistamaa ruokaa, muiden suunnittelemien ruokalistojen mukaan.
Lue lisääTOIMINNANJOHTAJALTA 1/2020 – Vilkas toimintavuosi on jälleen käynnistynyt. Vuosi 2020 on liiton 123. toimintavuosi, tämän vuoden tammikuussa liiton jäsenmäärä saavutti 800 jäsenen rajapyykin. Kirjailijaliitto perustettiin kehittämään kirjailijantyön edellytyksiä, edistämään suomalaista kirjallisuutta ja toimimaan suomenkielisten kirjailijoiden valtakunnallisena yhdyssiteenä. Nämä ovat liiton perustehtäviä edelleen, kivijalka, jonka varassa toimintaa tehdään ja kehitetään.
Lue lisääAisti-ilottelua, arkista uskottavuutta, juonenkäänteitä, henkilösuhteita. Ruokakuvausten mahdollisuudet kirjallisuudessa ovat rajattomat. Haastateltavina Pirjo Hassinen, Heikki Valkama ja Hanna-Riikka Kuisma.
Lue lisääMitä kirjailija kokkaa? Emilia Lehtinen, Juha Siro ja Hellevi Salminen jakavat lukijoille luottoreseptinsä. Lisää kirjailijoiden reseptejä Kirjailija-lehdessä 1/2020.
Lue lisääPääkirjoitus
Sirpa Kähkönen: Aistien valtakunta
Kolumni
Juha Itkonen: Jokapäiväiset leipäni
Kirjailijakuva
Laura Honkasalo: Tappoja, ei murhia – Outi Pakkasen haastattelu
Teema: ruoka
Pauliina Susi: Vesi kielelle vai veitsi niskaan?
Teema: ruoka
Janne Ora: Työpäivä, mutta mitä söisin tänään?
Kolumn
Mårten Westö: Kulinarisk kreativitet
Teema: ruoka
Niin nälkä, että näköä haittaa!
Essee
Hannele Pohjanmies: Hän oli kenties hevonen
Lukuliite
Viggo Wallensköld
Koordinaatit
Sirpa Kyyrönen: Työhuone S
Lyhyesti
Toiminnanjohtajalta
Suvi Oinonen: Rahastojen suomaa
Takakannen takana
Reetta Pekkanen
Lue lisää