Aja

Artikkelit

Artikkelit

KIDE jakoi syksyn 2021 kohdeapurahat

Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDEn valtuuskunta on käsitellyt vuoden 2021 toisen hakukierroksen apurahahakemukset. Kohdeapurahoina jaettiin yhteensä 40 027 euroa, apuraha myönnettiin 47 hakijalle.

Ammattina kirjailija: Matti Remes

Ystäväkirjassamme tavattava Matti Remes on julkaissut yksitoista Hankoon sijoittuvaa rikosromaania. Miten teokset konkreettisesti syntyvät ja mikä teoksista on hänelle henkilökohtaisesti merkittävin?

Kirjailijaliitto jakoi apurahoina 86 000 euroa

Kirjailijaliiton kirjallinen lautakunta on päättänyt lokakuussa haettavana olleiden Kirjailijaliiton työskentelyapurahojen ja nimikkoapurahojen jaosta. Apurahoja myönnettiin kaunokirjalliseen työskentelyyn yhteensä 86 000 euroa. Apurahan sai 24 kirjailijaa.

Hannu Niklander Kirjailijaliiton kunniajäseneksi

Kirjailijaliitto on kutsunut kunniajäsenekseen kirjailija Hannu Niklanderin. Kirjailijaliiton kunniajäseneksi voidaan kutsua liiton tarkoitusperiä ja suomalaista kirjallisuutta ansiokkaasti edistäneitä suomalaisia ja ulkomaalaisia henkilöitä.

Johtokunta 2022

Kirjailijaliiton syyskokous järjestettiin Helsingissä lauantaina 20.11.2021. Kokouksessa valittiin jäseniä liiton johtokuntaan sekä liiton kirjalliseen lautakuntaan.

Lämpimät onnittelut kaikille valituille!

Kirsi Kunnas 1924–2021

Kirsi Kunnas

Rakastettu kirjailija, taiteen akateemikko, Kirjailijaliiton kunniajäsen Kirsi Kunnas on kuollut. Palkitun kirjailijan poikkeuksellisen laaja, yhdeksän vuosikymmentä käsittävä tuotanto sisältää runoteoksia, satukirjoja, draamoja, tietokirjoja ja arvostettuja käännöksiä.

Kirjailijaliitto muistaa kiitollisuudella Kirsi Kunnaksen työtä kirjailijana sekä liiton johtokunnassa.

Suunta-palkinto 2021 Kirjan talo ry:lle

Kirjailijaliiton Suunta-palkinto 2021 on myönnetty Kirjan talo – Bokens hus ry:lle.

Palkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai toimijalle, joka on erityisellä tavalla edistänyt kirjallisuutta ja kirjallisuuden harrastamista omalla paikkakunnallaan.

1 6 7 8 9 10 32